Ik ben opgegroeid in de kop van Noord-Holland. Ik heb Civiele Techniek gestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft. Heel veel jaren heb ik gewerkt als projectmanager in de automatisering en daar ook veel cursussen gegeven. Ik heb in de loop der tijd grote veranderingen aangebracht in mijn leven.

 

“Ik was altijd een rechttoe rechtaan persoon. Zowel in mijn voorkomen als in mijn gedrag. Ik had geen antenne voor de manier waarop mensen op mij reageerden. De sociale, mentale en spirituele aspecten van het leven hadden niet mijn interesse”. Een cursus basispsychologie, die ik heb gevolgd, vormde het keerpunt. Er werd me een spiegel voorgehouden, waar ik graag iets aan wilde veranderen.

 

Het vormde het beginpunt van een lang en moeizaam proces. Ik heb een coach gezocht. Ik ben veel gaan lezen. Ik wilde meer en meer weten. Ik ben meditatiecursussen gaan volgen. De opleiding Bejegenkunde is belangrijk voor me geweest.  “Beetje bij beetje heb ik mijn gedrag omgebogen en heb ik mijn manier van communiceren verbeterd. Bovendien ben ik veel bewuster gaan leven. Dat experimenteren met nieuw gedrag en een andere manier van leven is in het begin eng, maar ook heel lonend”.

 

Uit mijn omgeving komen nu veel positieve reacties. Men vindt me b.v. veel toegankelijker. Dat is voor de mensen om mij heen prettig, maar ook voor mijzelf. Het geeft je zo veel meer rust, zo veel meer zekerheid. Dat alles vormt een goede motivatie om er, ondanks de moeilijke momenten, die er ook bij horen, mee door te gaan. Het leren en mezelf verder ontwikkelen zal de rest van mijn leven verder gaan.

 

Ik heb wezenlijke lessen geleerd. “Het veranderen van je omgeving en het veranderen van andere mensen heb je niet in de hand. Maar aan jezelf kan je werken, hoe moeilijk dat soms ook is”. Via het overdragen van mijn kennis en ervaring wil ik anderen laten ervaren wat het is om jezelf te durven zijn en te laten zien wie je werkelijk bent.

 

 

Wie ben ik